Każdego roku w Polsce diagnozuje się około 18 000 zachorowań na nowotwór złośliwy jelita. Rak jelita grubego jest trzecim co do częstości występowania nowotworem złośliwym, na który zapadają mężczyźni, i drugim, na który chorują kobiety. Od kilku lat zachorowalność i umieralność na raka jelita grubego u obu płci wzrasta. Inne czynniki ryzyka raka [...]
Nasza skóra to nasza wizytówka. To, w jaki sposób o nią dbamy, jak się odżywiamy i w ogóle jaki prowadzimy styl życia, mocno wpływa na jej wygląd. Z poprzedniego artykułu, wiesz już, co warto jeść, żeby poprawić jej wygląd. A czego należy unikać? Czy można jeść przetworzoną żywność? Przegląd badań z 2014 roku powiązał mocno przetworzoną żywność [...]
[...] i ceteth-1, 02 cholesteryna dwuwinian choliny, połączenie choliny z kwasem winowym cywet kolagen jedwab olej rybny żelatyna gliceryna lub glicerol guanina hydrolizowane mleko i białka zwierzęce keratyna lanolina piżmo palmitynian lub kwas palmitynowy pierzga kwas stearynowy colostrum skwalan Co ciekawe, samo czytanie składu to nie wszystko. [...]
Moda na posiadanie brody nie przemija, a w obecnej sytuacji nawet się nasila. Jednak nie wszyscy mężczyźni mogą równie łatwo wyhodować brodę. Na szczęście istnieje kilka metod, które mogą w tym pomóc. Jedną z nich jest przyjmowanie suplementów zawierających biotynę, która znana jest przede wszystkim z korzystnego wpływu na skórę, włosy i [...]
MOJE ZASADNICZE PYTANIA BRZMIĄ: 1. KREATYNA WYKLUCZA SIĘ Z MLEKIEM CZY TO ZNACZY, ŻE GDY BIORĘ 5 RAZY NA DZIEŃ (PO 5 G) TO MAM W OGÓLE NIE PIĆ MLEKA I JEŚĆ MLECZNYCH PRODUKTÓW????? 2. CZY W TRAKCIE CYKLU KREATYNĄ MUSZĘ ZAPOMNIEĆ NAWET O PIWKU NA DZIEŃ (NIE MÓWIĄC JUŻ O CIĘŻSZYCH ALKOHOLACH)???? cooltras
[...] i śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba [...]
[...] - będącego ubocznym produktem przemiany materii przy trawieniu śluzotwórczego pożywienia, jakim jest mięso (nie tylko tłuste), chleb, ziemniaki, potrawy mączne, biały ryż, mleko i jego przetwory, itp. - organizm natychmiast zaczyna wydalać zalegające go zwały śluzu przez mocz, kał, a w cięższych przypadkach także przez wszystkie otwory i błony [...]
Znalazłam dość wyczerpujący artykuł o mleku, pochodzi z miesięcznika "Samo Zdrowie" Pora, by wyklinane przez lata mleko wróciło do łask i wypełniło lodówki Polaków. Macie wątpliwości, czy powinniście je pić? Odpowiadamy: po trzykroć TAK! Polacy piją za mało mleka! W ciągu ostatnich 10 lat spożycie tego napoju spadło w Polsce aż o 30%! Kto jest [...]
[...] do prawidłowego wchłaniania wapnia, oraz z braku estrogenów u kobiet po menopauzie (wtedy stopień przyswajania wapnia zmniejsza się o 10%). Najlepszym źródłem wapnia jest mleko i przetwory mleczne. Osoby z nietolerancją laktazy mogą zastąpić mleko napojami mlecznymi fermentowanymi (jogurtem, kefirem lub mlekiem acydofilnym), które zazwyczaj [...]
[...] i śledziony, wypadanie włosów, świąd skory, suchość skóry depresja Źródła witaminy A Źródłem tej rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy są produkty pochodzenia zwierzęcego: mleko pełne, śmietana, masło, produkty mleczarskie, jaja, niektóre tłuste ryby, wątroba, tran żółtka jaj. Zawartość witaminy A w 100g jadalnych wybranych produktów: wątroba [...]
[...] forme na nowy sezon.Oto kilka pomysłów,jak tego dokonać: *Używaj niskotłuszczowej margaryny zamiast masła,ale smaruj nią cienko. *Przestaw sie na 1-lub 2-procentowe mleko. *Ogranicz minimum kremowe sosy *Chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. Białka są [...]
[...] wartość odżywczą. Otrzymuje się ją z serwatki, a więc ze składnika kwaśnego mleka. Naturalne kwaszenie mleka polega na działaniu bakterii przekształcających laktozę w kwas mlekowy. Kwas mlekowy obniżając pH środowiska powoduje wytrącenie kazeiny, która w mleku słodkim jest rozpuszczalna w postaci soli wapniowej. Po odsączeniu wytrąconej [...]
[...] uszkodzonej podczas treningu. Najlepiej spozywac bialka, ktorych sklad aminokwasow jest pelny. Zalicza sie do nich bialka zwierzece: drob, ryby, wolowina, cielecina, jaja, mleko, chudy twarog oraz inne przetwory mleczne. Przyjelo sie, ze ilosc spozywanego bialka dziennie powinna wynosic 2-3g na kg masy ciala. Obecnie nie ma zadnych dowodow aby [...]